Resto’er i Paris

Østers er ikke bare østers - der er mange slags og størrelser!

Det franske køkken er på mange måder lig med den klassiske gastronomi. Byen har stadig mange og meget forskellige spisesteder. For mig er det til stor inspiration at gå ud og spise på de livlige steder med klassiske retter, masser af friske østers og andre skaldyr, men også spændende at nyde mere raffinerede serveringer. Når man er vant til at betale i kroner her i landet, er det billigere at spise godt i Paris. Som alle andre steder i verden kræver de populære steder, at man bestiller bord i god tid.
Ugens klumme i Information handler om mad fra resto’erne i Paris og den franske madkultur.
Her på bloggen er de steder jeg gerne ville komme igen, hvis jeg skulle til Paris i nær fremtid.. sjældent er et enkelt sted det bedste. De klassiske bistroer kan have fin mad – sjovt et par gange, men bliver også ret rustikt/tungt i længden. Derfor er det godt at sammensætte sit forplejningsprogram (restaurantbesøg) af forskellige typer spisesteder.
Bon Appetit!

Restaurant tips:

Med et fly fra København kl. 8 til Paris og et tog til centrum kan man nå en rustik frokost på et klassisk fransk brasserie. Jeg har et par gange fået gode østers og sauerkraut på Brasserie Bofinger. Og der er andre brasserier rundt om i byen.

Le Dauphin er lillesøster og naborestaurant til den meget kendte Restaurant Chateaubriand. Det er et afslappet/cool sted med en bar og hvor man kan bestille en masse små retter i den rækkefølge man har lyst til – det er superdelikat mad med klassikere og interessante retter.
Hvor: 131, avenue Parmentier, Prias 11 (759011), reservation: + 33 1 55 28 78 88

Restaurant L’Agrume – lille sted, der har været i New York Times ;o) og det kunne høres på de andre gæster. Vidunderlig mad, meget avanceret og dejligt velkomponeret, let og især rent. Kom til at tænke på novelle cuisine perioden, hvor alle komponenter fik lov til at tale for sig selv.
Hvor: 15 rue des Fosses St. Marcel, Paris (kedeligt kvarter, men det hele værd), reservation: + 33 1 43 31 86 48

GAYA Rive Gauche er en af Pierre Gagnaires restauranter med en Michelinstjerne (han har mange flere både stjerner og restoer rundt om i verden) og her er det københavnerpriser – men der er godt nok value for money. Fik en yndig frokost uden mislyde og “roderi” med bl.a. vidunderlige østers med let røget jordskokkepure/suppe og skorzornerrødder, smuk sprød kaffe-karamel dessert og meget spændende vin til. Det var rigtigt velkomponerede lette gode retter, godt håndværk og en god glad stemning i restauranten.
Hvor: 44 rue du Bac, Paris 75007, reservation: 01 45 44 73 73

Rino – lille sted med én menu: Valget står mellem 4 eller 6 retter. Italiensk inspireret men lavet af lokale råvarer (dog italienske vine) – rigtig dejlig mad, hyggeligt og afslappet (og vi sad bedre end man skulle tro på høje barstole uden ryg). Fik bl.a. gnocchi med søpindsvin – mums.
Hvor: 46 rue Trousseau, reservation: +33 1 48 06 95 85. Métro : Ledru-Rollin. Lukket søndag og mandag

FRANSKE OSTE:
Quatrehomme, 62 Rue de Sèvres, 75007 Paris
Husk at få ostene vakumret – og at de skal i kufferten, for ost regnes for flydende og kan ikke medtages som håndbagage.

3 Comments

 1. Posted 12/03/2011 at 10:36 | Permalink | Svar

  Kære Katrine
  Åhe mit frankofile hjerte banker når jeg læser dine inspirerende tips……må snart til Paris igen
  KH
  Marie

 2. Posted 31/03/2011 at 16:22 | Permalink | Svar

  Åh, jeg glæder mig til Paris her i påsken – har også fundet mine gode rejsetips på http://www.fdm-travel.dk/frankrig/paris – tak for artiklen!

  Emma

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: