Sennep er et godt basiskrydderi

Det er ikke svært at lave sin egen sennep


I klummen i Information i denne uge er opskrifter med citron og sennep, der er to uundværlige bidrag til duft og smag i mit køkken. I klummen er der opskrift på klassisk kaninragout med sennep og tarte au citron.

Her er en opskrift på stærk grov sennep. Sennep kan smages til med krydderurter, krydderier mm.

Hjemmerørt grov sennep
2 spsk. gule sennepsfrø
1 spsk. sorte sennepsfrø
1 spsk. honning
0,5 tsk. salt
1 spsk. god æblecider- eller lys vineddike
1,5 spsk. god olie (smag på den – den skal være frisk og ikke harsk/hengemt)
evt. frisk estragon, peberrod eller andre krydderier
• Hæld kogende vand over sennepsfrøene og lad dem stå i blød 1-2 timer. Hæld vandet fra. Blend frøene til mellemfin konsistens sammen med honning og salt. Tilsæt derefter eddike og olie. Sennepen skal trække ca. 10 min. før styrke og smag kan vurderes. Smag den til med salt, eddike og evt. andre krydderurter eller krydderier. Sennepen har begrænset holdbarhed i køleskab.

Tip: Hos Dansk Hjemmeproduktion forhandles et begyndersæt til at lave sin egen sennep med råvarer og ”Bogen om sennep” af Lone Hindø m.fl., Forlaget Niche 2010, i alt 290 kr.

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*