Kom bælgfrugter i maden!

Linser er gode at koge i gryderetter og supper

Denne uges klumme i Information hedder “Mindre kød – flere bælgfrugter!” De tørrede bælgfrugter er  billige og har lang holdbarhed. Linser kan blot koges, mens bønner og kikærter skal sættes i blød først. De er alle med til at gøre maden mættende og fyldig. Spis mindre og bedre kød fra husdyrhold, der har haft et anstændigt liv. Drop kød som er industrielt fremstillet under forhold vi ikke kan være bekendt at byde dyr.

3 Comments

  1. Dorte Nelkjær
    Posted 22/02/2012 at 18:02 | Permalink | Svar

    Tak for indlæg om bælgfrugter, gid flere ville følge opfordringen. Men en kommentar: skal kikærter absolut iblødlægges? Der var engang et tema i Politiken ( Camilla Plum )der nævnte, at kikærter ikke skulle iblødlægges. Det forkorter naturligvis kogetiden, men kikærter er ikke bønner.
    Det kunne måske få flere til at bruge dem, for de smager så godt.
    Mange hilsner Dorte Nelkjær

    • Posted 22/02/2012 at 22:22 | Permalink | Svar

      Hej Dorte – er faktisk i tvivl – det lyder rigtig at man blot kan koge i længere tid – men hold da op hvor de suger de kikærter – har lige i dag sat en portion i blød og når de svulmer op laver de lyde, og det er hyggeligt. Men jeg skal bruge dem rå til dej til falafel og så skal de være rå og udblødte!

  2. Lone Strand Andersen
    Posted 23/02/2012 at 06:56 | Permalink | Svar

    Til dags dato har jeg aldrig sat kikærter i blød, og jeg er her endnu;-)

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: