Råt er godt!

Tartar med peberrod, kapers, løg, æggeblomme og pickles - serveret på Brødrene Prices Restaurant i Tivoli

Weekendens klumme i Information handler om at spise maden rå. Noget af det bedste man kan spise er østers naturel, tatar med rå æggeblomme og rå fisk som f.eks. sashimi eller på sushi. I Japan har jeg også spist råt kyllingekød med en sojabaseret marinade og sprøde grønne bitre spirer. Rå mad skal være superfrisk og frembragt og serveret med stor omhyggelighed – altså renlighed – og alligevel kan man ikke altid være 100 % sikker på at undgå sygdomsfremkaldende mikroorganismer, som kan forstyrre glæden ved at nyde rå mad – men det er svært at lade være med at tage chancen. For tiden serveres der tatar på mange bistroer, restauranter m.m. Der laves både klassiske tatarmadder, fransk rørt tatar og mere avancerede anretninger med f.eks. muslinger eller kold krydderurteis. Adam Aamann har et stykke tatar med estragonmayonnaise, cornichons og chips.

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: