En bid af Island

Brød bagt i op til 24 timer i de varme kilder på Island ved Laugarvatn Fontana

I denne weekend handler madklummen i Information om et lille besøg på Island. Her er en god opskrift på muslingesuppe med jordskokker og tang. Her er også en opskrift på islandsk rugbrød der traditionelt bages i de kogende kilder f.eks. her ved Laugarvatn Fontana på Island, men som også kan bages i egen ovn. Find opskrifterne i linket.

10 Comments

  1. Morten Vest Hansen
    Posted 01/10/2012 at 21:57 | Permalink | Svar

    Det var voldsomt meget honning … 225 gram?

    • Posted 01/10/2012 at 22:00 | Permalink | Svar

      det er til to brød og ca. 25 skiver så det er det samme som en sukkerknald i hver – det er sødligt brød men dejligt til saltet lammekød, blåskimmelost eller med smør til en kop te

      • Morten Vest Hansen
        Posted 01/10/2012 at 22:06 | Permalink

        Tænkte mest ift mængden af mel; Det forekommer mig meget sødt, men jeg spiser jo heller ikke sukkermadder😉

  2. peter@19glas.com
    Posted 01/10/2012 at 22:00 | Permalink | Svar

    S vldigt intressant, hur smakar det!?

    p

    _____

    Frn: “Katrine Klinken – Vrsgo og spis!” [mailto:comment-reply@wordpress.com] Skickat: den 1 oktober 2012 21:51 Till: peter@19glas.com mne: [New post] En bid af Island

    Katrine Klinken posted: ” Brd bagt i op til 24 timer i de varme kilder p Island I denne weekend handler madklummen i Information om et lille besg p Island. Her er en god opskrift p muslingesuppe m”

  3. Posted 01/10/2012 at 22:10 | Permalink | Svar

    men du kan vel spise en honningmad eller kage i ny og næ – det er faktisk en sjov hybrid mellem brød og kage

    • Morten Vest Hansen
      Posted 01/10/2012 at 22:15 | Permalink | Svar

      Ja, tricket må være at tænke på det som en bekvem for-smurt honningmad! Dem spiser jeg nogle stykker af.😀

  4. Birgitte Sonne
    Posted 22/12/2012 at 10:32 | Permalink | Svar

    Har du selv afprøvet opskriften. 6,5 dl væde til kun lidt over et pund mel? 6 dl. til et kilo er normalen. Det kunne da heller ikke æltes som opspskriften ville det, og trods de mange timer (under låg) og til slut 95 grader i midten blev “grøden” da heller ikke brød-tør.

    • Posted 22/12/2012 at 11:07 | Permalink | Svar

      Hej Birgitte
      Det undrer mig meget – jeg har fået opskriften af en kendt islandsk kogebogsforfatter og jeg har selv bagt det et par gange.
      6 dl væske og 1 kg mel er en gammel grundregl og jeg synes brødet bliver tørt af det og bruger mindre mel eller mere væske om du vil. Hvilken type mel har du brugt?
      mvh Katrine

      • Jørgen og Birgitte Sonne
        Posted 23/12/2012 at 09:59 | Permalink

        Hej Katrine Klinken jeg undskylder delvis, brødet blev faktisk spiseligt da det var helt koldt. Havde heldigvis slået 1½ dl af vædsken. Jeg blev blot noget opskræmt over opskriftens opfordring til at ælte dejen (en lind grød). God jul og tak for hurtigt svar mvh Birgitte Sonne

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: