
Hjemkundskabskøkkenet her er fra 1963 og var rammen om en middag med dejlig mad med honning – gode råvarer er vigtigere end køkkenets design.
Honning er ikke bare et sødemiddel – sådan hedder den uges klumme i Information. Mange tænker ikke over hvor forskelligt honning kan smage. Smagen afhænger af hvor bierne har levet, hvilke blomster de har trukket fra, hvordan honningen er blevet behandlet og om den er frisk eller lagret. Der er mange smage, der kan bruges som smagsforstærkere f.eks. helt enkelt til oste, frugter eller i dressinger. Sidste uge havde Nordsjællands Bivenner en madaften, hvor vi lavede mad sammen og smagte den til med forskellige slags honning. Et par af opskrifterne er gennemskrevet i klummen, der blev lavet med årstidens gode økologiske og biodynamiske grønsager:
Ovnbagt havørred med jordskokke-grønkålssalat med honning-sennepsdressing.
Gråand med rødbeder, blåbær og honning samt sprøde timiankartofler med honning.
Blåskimmelost med lune kastanjer i honning.
Billeder af maden der blev lavet med bivennerne i det historiske hjemkundskabskøkken er her.