Julesild fra mit hjertebarn bogen “Måltider”

“Måltider” er en kogebog med mere end 500 opskrifter og 576 sider. Bogen udkom i maj 2012.

Spegesild - klassiske hele fede sild modnet i salt

Spegesild – klassiske hele fede sild modnet i salt

Min store kogebog “Måltider” udkom i maj 2012 og er mine greatest hits og en moderne grundkogebog. I bogen er en dejlig opskrift på sild: Gin- og enebærmarinerede silde med citron. Lige nu har flere fiskehandlere lækre saltede sild i tønde – de er i dag saltede i plastikspande. Der er hvad man kalder gammeldags modnede sild – en proces som  tager tid. Det er er ikke svært selv at udvande og lave sin egen dejlige marinerede sild, og der er mange muligheder for at sætte sit eget fingeraftryk på sildene. Her er en opskrift jeg holder af:

Gin- og enebærmarinerede sild med citron

ca. 8 personer

2 store spegesild eller 4-5 store gammeldags modnede islandske sildefilter

Lage:

1 1/2 dl citronsaft

1 tsk hele enebær

100 g rørsukker

1 dl gin

Tilbehør: 1 porre i fintsnittede ringe og rugbrød

  • Udvand saltede sildefileter i koldt vand, til det er klart, evt. i flere hold koldt vand – eller afdryp de marinerede sild.
  • Lage: Kog citronsaft, groft hakkede enebær og rørsukker, til det er opløst. Lad lagen køle af og tilsæt gin. Skær sildene i mindre stykker. Læg dem i lagen og kom dem i køleskabet et døgns tid.
  • Lad lagen dryppe af sildene. Anret med fintsnittede porreringe.

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: