Sild er gode

Surdejsbolle med matjesfilet, syltede agurker og løg fra en hollandsk sildebod eller -vogn. En hollandsk sildevong minder om en dansk pølsevogn. Begge har det til fælles, at de har modstået globaliseringen og holder en god tradition i live lokalt.- bollen er et herligt mellemmåltid og street food i god kvalitet.

Surdejsbolle med matjesfilet, syltede agurker og løg fra en hollandsk sildebod eller -vogn. En hollandsk sildevong minder om en dansk pølsevogn. Begge har det til fælles, at de har modstået globaliseringen og holder en god tradition i live lokalt.
– bollen er et herligt mellemmåltid og street food i god kvalitet.

“Sild skal spises med kniv og gaffel” hedder weekendens madklumme i Information. Her er bl.a. opskrift på cremede sild med æble og peberrod, bolle med matjesfilet og Janssons Fristelse med ansjoser. Sild og ansjoser er gode at have i køleskabet og med enkelt tilbehør som rugbrød, æg, kål, porrer og kartofler kan man hurtigt få både en god frokost eller et godt aftensmåltid. For ikke at få lugtende sildefingre er det godt at spise med kniv og gaffel, men en af de bedste håndmadder jeg har fået er en bolle med en matjesfilet fra en sildebod i Amsterdam og det kræver en håndvask bagefter.

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: