Madnydelse

De friske asparges og andre skud myldrer op af jorden. Foto Katrine Klinken 2013

De friske asparges og andre skud myldrer op af jorden. Foto Katrine Klinken 2013

Det er forår og de første skønne skud af krydderurter, asparges, radiser og rabarber vokser med lynets hast op af jorden. Det hele smager friskt, syrligt, aromatisk og friskhøstet er de saftige. Det er tid til at spise og nyde. Desværre er mange så kontrollerede at de er bange for at få en klat flødeskum til rabarberdesserten, mayonnaise i fiskesalaten eller at spise asparges med en lækker dressing med olivenolie. Er det usundt? Nej det er det ikke i de rette mængder. Angsten for at spise rigtigt, at blive for tyk og at miste kontrollen kan gå ud over evnen til at nyde. Det er godt at spise rigtig mad og droppe kulørt slik, industri-snacks, læskedrikke og andet i den boldgade. I klummen “Stop nu angsten for mad” er opskrifter på grønne asparges vinaigrette og hornfiskesalat rørt med mayonnaise.  Nyd hver en bid!

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: