Jordbær morgen, middag og aften!

Eton mess er en klassisk engelsk jordbærdessert.  Den er nem at lave og smager langt bedre, end den ser ud.

Eton mess er en klassisk engelsk jordbærdessert. Den er nem at lave og smager langt bedre, end den ser ud.

Danske jordbær - friskt plukkede i bakke.

Danske jordbær – friskt plukkede i bakke.

De danske jordbær er på toppen i de her uger. De har det hele og er flotte, saftige, søde, syrlige, aromatiske ..  indtagende og vildt populære. Jordbær er en taknemmelig servering, når man ellers får fat i friskt plukkede solmodne bær.

I klummen sidste weekend i Information lavede jeg en marengslagkage med jordbær. Her er også en opskrift på rabarbertrifli med hjemmelavede makroner og triflicreme. Den kan også kan laves med jordbær eller andre sommerbær. Trifli har klassiker-status selv om det ikke er en nyhed. Den skal laves af gode bær, ægte vanilje, makroner med nødder  – for essens gør det ikke – skøn fløde og alt hvad der skal til for at smagen er i top og så holder den max.

En anden elsket klassiker er jordbærdesserten Eton mess. Den har fået navnet fra Eton College, hvor den serveres til den årlige sommer cricketkamp mod Winchester College. Desserten består ganske enkelt af jordbær, flødeskum med vanilje og marengs blandet sammen i et stort rod, og gerne med et godt drys af hakket frisk citron verbena (jernurt), mynte eller citronmelisse. For et par år siden bragte jeg den enkle opskrift i  madklummen i Information.

Om man kommer jordbær på yoghurten, dypper dem i friskslynget honning, vender dem i salatskålen, bruger dem til kage, dessert eller.. Så nyd hvert et jordbær morgen, middag og aften!

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: