Foto Line Falck
Her er lidt inspiration til at spise de gode grønsager der er i sæson nu – og ikke mindst er det tid til at spise blommer. Velbekomme.
Ovnbagte fyldte tomater med squash med risotto
4 personer
8 store tomater
2 squash
4 fed hvidløg
1 lille fennikel
5-6 saltede ansjoser i olie (sardeller)
1 løg
1 spsk. olivenolie
200 g arborioris (risottoris) ca. 2 dl
1 1/2 dl hvidvin
41 /2 dl urte-, hønse- eller kalvebouillon, evt. vand
1/2 tsk. groft salt
50 g friskrevet parmesanost
salt og friskkværnet peber
friske mynteblade
rød salat og brød
danske blommer, fx opal og reine clauder
- Pil og knus hvidløgsfeddene. Snit fennikelen fint. Hak ansjoserne.
- Pil løget, hak det og steg det klart i olie i en tykbundet gryde. Tilsæt knust hvidløg og ris og lad dem opsuge olien. Tilsæt derefter fintsnittet fennikel. Spæd med hvidvin.
- Bring bouillon eller vand i kog i en anden gryde og tilsæt gradvist. Krydr med salt – afhængigt af, hvor salt bouillonen er – og lad det hele småkoge i ca. 45 minutter under låg. Rør jævnligt over hele grydens bund og tilsæt evt. ekstra vand, hvis risottoen er tør.
- Tilsæt hakkede ansjoser og parmesanost. Smag til med salt og peber.
- Forvarm ovnen til 175 grader. Skær squashene i mindre stykker. Udhul tomaterne og fyld dem med varm risotto og squashstykker og sæt dem i et ovnfast fad. Dæk det til – evt. med alufolie – og bag i ca. 30 minutter i den forvarmede ovn.
- Drys de bagte fyldte tomater og squash med mynte og server med salat og evt. brød.
Nyd årstidens gode blommer til dessert.
TIP Rester af risotto, ris og kødsovs er oplagt at bruge som fyld i bagte tomater og squash.
Omvendt kan denne opskrift på risotto laves i dobbelt portion og nydes som den er.