Drop spisefrikvarteret og giv tid til maden

I kommentar på www. folkeskolens blog “ernæring og sundhed” skriver jeg at skolebørn skal have mere tid til maden i hverdagen. Skolen er under forandring og dagens måltider skal medtænkes i denne proces. Læs “Drop spisefrikvarteret” her.

2 Comments

 1. cookvalley
  Posted 22/10/2013 at 11:43 | Permalink | Svar

  Kære Katrine
  Jeg giver dig så inderligt ret, men det er en sej kamp. Ofte oplever jeg, at mine børn kommer hjem med uspiste madpakker, som jeg ellers forsøger at gære lækre, varierende og sunde. Argumentet er, at de ikke lige blev færdige med timen til spisefrikvarteret, fordi læreren mente, at de liiige skulle nå noget mere. Resultatet er så, at børnene godt kan regne ud, at hvis de bruger 15 minutter på at spise, så er der ingen tid til fodbold eller andre aktiviteter i den friske luft, som jo også er vildt vigtig, at de får. Så de vælger at stille den værste sult med en bid af maden og resten tilbage i skraldespanden eller tilbage i madkassen. En mikroskopisk mundfuld vand og så ud at lege. Lærerne sidder på læreværelserne og der er ingen, der sætter standarden for måltidet. Mine drenge må høre mange bemærkninger om deres “underlige” madpakker, mens en del af kammeraterne sidder og indtager en pose tørre knuste nudler til 3 kr. som frokost:-(

  Når de så kommer hjem med tunge hoveder og tømme maver, kaster de sig over, hvad der er let at spise: Hvis det ellers findes i hjemmet er chips, kiks og lign det letteste.

  Vi er som forældre forpligtet til at sørge for, at vores børn er friske og udhvilet samt fået et sundt morgenmåltid inden skoledagen starter. Men kan lærerne og den enkelte skoles struktur ikke også forpligte sig til, at børnene vender hjem friske, mætte og med væskebeholdningen i orden – parate til sportsaktiviteter og lektielæsning.
  Jeg håber, at din kommentar på Folkeskolen giver stof til eftertanke rundt omkring på de danske skoler!

  Venligst Birte

 2. Posted 22/10/2013 at 18:03 | Permalink | Svar

  Kære Birte Tak for god kommentar til debatten om maden i Folkeskolen der ikke har den plads den burde.

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: