Nedfaldsfrugt

Æblerne er modne og falder af træerne - nedfaldsæbler smager godt og kan bruges til en masse. Foto Katrine Klinken, 2013

Æblerne er modne og falder af træerne – de smager godt og kan bruges til en masse i køkkenregionerne                                         Foto Katrine Klinken, 2013

Æbleflæsk - foto Katrine Klinken 2013

Æbleflæsk af nedfladslæbler                        Foto Katrine Klinken 2013

I denne uge handler min klumme i Information om al den nedfaldsfrugt der er lige netop nu og som ikke bør gå til spilde men nydes. Der er blommer og æbler. Det er et godt frugtår pga. den gode sommer, så det er en stor nydelse at smage på frugter og bær der har fået sol og varme.  I klummen er opskrift på “Arme riddere med krydderier og blommekompot”, “Æbleflæsk” og “Blåbærmuffins med citron”.

Blommer - de er faldet ned fra træet og smager vidunderligt for de er modne nu. Foto Katrine Klinken, september 2013

Blommer direkte  fra træet smager vidunderligt lige nu hvor de er modne. Foto Katrine Klinken, september 2013

One Comment

  1. Ulla Schou
    Posted 17/09/2013 at 08:43 | Permalink | Svar

    Godt du slår et slag for nedfaldsfrugt, tror vi har flere kasser ananasæbler der er faldet ned og ligger under æbletræer, vi har lavet mindst 20 l æblemost, hvoraf de 10 l står og gærer til æblevin som derefter bliver fermenteret til æbleeddike. Vi forærer væk, men mange unge spiser kun de æbler der ser ud som dem de køber i netto, så trist!

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: