Hakket kød – når det er godt!

Bøfsandwich med majs - Foto Line Falck 2011

Sennepsbøfsandwich og chilistegt majs                                   Foto Line Falck 2011

Krebinetter med charmouladressing  Foto Line Falck 2011

Krebinetter med charmoula
Foto Line Falck 2011

Hakket kød fås i mange kvaliteter. Selv om den hygiejniske kvalitet kan være i orden når kødet er flere dage gammelt i pakker i supermarkedet er smagen det sjældent. Skaf friskhakket kød eller frossent kød fra udvalgte dyr fra mindre dyrehold. Hakket kød kan opbevares et par måneder på frost. Tø det op i køleskabet. Friskt hakket kød skal tilberedes samme dag det er hakket eller optøet.

Her er to opskrifter med hakket kød stegt som en bøf. Det er helt fin hverdagsmad. Og her er bøfferne lavet med sensommerens grønsager – nyd dem inden det rigtig bliver rodfrugts- og kåltid.

Varm sandwich med sennepsbøf og chilistegt majs

Til 4 personer

8 skiver godt hvedebrød, evt. daggammelt

ca. 500-600 g hakket oksekød med ca. 10 % fedt

2 spsk dijonsennep

2 spsk smør

2 spsk olivenolie

salt og friskkværnet peber

1 lille grønt romainesalat eller andet salathoved

2 håndfulde rucola

Chilistegt majs:

3 friske majskolber

ca. 1 frisk rød chili

2 tsk olivenolie

  •  Ælt kødet med sennep. Form fire flade hakkebøffer. Brun dem i en blanding af smør og olie og krydr med salt og peber. Skru ned og steg bøfferne ca. 4-5 minutter på hver side, til de lige netop er gennemstegte. Rist brød på en tør pande eller brødrister. Skyl salaten og snit den. Læg salat og en bøf mellem to brødskiver.
  • Chilistegt majs: Fjern dækbladene på majskolberne og skær kernerne fra. Varm olie og steg hakket chili et par minutter. Tilsæt majskernerne og varm igennem et par minutter. Krydr med salt. Servér til den varme sandwich med sennepshakkebøf.

Krebinetter med charmoula & tomatsalat med grønne bønner

4 personer

500 g hakket svine- eller kalvekød

Charmoula-marinade:

2 fed hvidløg

1 tsk groft salt

1 tsk stødt paprika

1 tsk stødt cayennepeber

1 tsk stødt spidskommen

1 spsk rødvinseddike

2 spsk friske koriander, grofthakkede

1 spsk olivenolie

Tomatsalat med bønner:

Ca. 700 g kødfulde tomater, f.eks. stribede tomater

250 g grønne bønner

2 spsk salt pr. liter kogevand

evt. 2 spsk fint hakket løg

2 spsk ekstra jomfruolivenolie

friskkværnet peber

Tilbehør: skrubbede nye kartofler

Tilbehør: 1 citron og friske koriander

  • Charmoula-marinade: Knus hvidløget til en puré med en kokkekniv eller i en morter sammen med salt. Rør puréen sammen med paprika, cayennepeber, spidskommen og vineddike.
  • Ælt kødet med marinaden og hakkede koriander, og form det til 4 krebinetter. Steg dem i olie på en slip-let-pande ca. 6 min. på hver side, eller til de er flot brune og gennemstegte. Beregn 1 minut stegetid for hver mm krebinetten er tyk.
  • Tomatsalat: Nip bønnerne og kog dem 3-4 min. i rigeligt saltet vand. Lad dem dryppe af og bland med stykker af tomat, olivenolie, evt. løg og krydr med salt og peber.
  • Nyd de stegte krebinetter med koriander, citron, tomatsalat med bønner og kartofler.

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: