Bagetid og sticky buns

Sticky buns - Foto Line Falck 2012

Sticky buns – Foto Line Falck 2012

Her er superlækre karamel-kanelsnegle, der er en amerikansk klassiker. Kagen eller sneglene bages up-side-down, hvor de bages som en hel kage i karamel, som vendes om og får en snasket karameloverflade med pecannødder. I denne opskrift er der fine opgaver i køkkenet til både store og små.

Sticky buns

Til 12 karamel-kanelsnegle

Kanelsnegle:

100 g smør

3 dl sødmælk

1 spsk. sukker

25 g gær

lidt salt

ca. 500 g hvedemel

Fyld:

100 g blødt smør

75 g sukker

2 spsk. stødt kanel

1 tsk. stødt allehånde

Sticky topping:

200 g brun farin

50 g smør

1/2 dl flydende honning, ahornsirup eller mørk sirup

100 g pecannødde- eller valnøddekerner

  • Smelt smør, rør mælken ud i det og tilsæt sukker.
  • Smuldr gæren og rør den i, til den er opløst. Tilsæt salt og gradvist mel. Ælt dejen smidig og glat.
  • Lad dejen hæve lunt ca. 45 minutter til dobbelt størrelse.
  • Rør fyldet til kanelsneglene sammen af blødt smør, sukker, kanel og allehånde – og sæt det til side.
  • Gør topping’en klar imens dejen hæver: Varm brun farin, smør og honning eller  sirup i en gryde til det bobler. Hæld blandingen i en springform beklædt med bagepapir. Drys med pecannødder eller valnøddekerner.
  • Når dejen er hævet, rulles den ud i ét stykke på ca. 40 x 20 cm. Smør kanelfyldet på dejen i et jævn lag. Rul dejen sammen til en roulade, skær den i 12 tykke skiver og sæt dem i karamellen i springformen.
  • Lad ”sticky buns” efterhæve ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
  • Bag den ca. 20 min. i en 200 grader varm ovn. Vend den ud på et fad, mens den stadig er varm. Pas på den varme karamel, når kagen kommer ud af ovnen. Fjern bagepapiret og nyd friskbagt og lun.

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: