Tid med børn i køkkenet

Kog pastaen godt - foto Katrine Klinken

Kog pastaen godt – foto Katrine Klinken

“De skal snitte, dufte, smage, stege, koge, pille… lære” sådan hed madklummen i Information op til efterårsferien. Det var en opfordring til at tage børnene med i køkkenet og lære dem madhåndværket. Det tager tid at lære, men det er værd at bruge tid på at få styr på madlavningen. Fødevareindustrien får ikke eneret på at bearbejde madvarer, hvis man fra bunden lærer at lave mad, der let kan laves i hjemmekøkkenet. I klummen er der opskrifter på “Ungarsk Gullasch med kartoffelsne” og “Æblepandekager”.   Det er også godt med en pastaret, når hverdagen er i fuld gang igen og tiden knap. Sørg for at koge pastaen godt.

Her er tips til pastakogning fra min børnekogebog “Børnenes Køkken”

1. Beregn 1 liter vand og 1 tsk. groft salt for hver 100 g pasta.

2. Hæld vandet i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt.

3. Kom pastaen i. Kog under låg og rør rundt i gryden af og til

4. Kog pastaen “al dente”, dvs. at den skal gøre lidt modstand, når man bider i den. Kogetiden varierer fra få min. op til 14 min., afhængigt af om pastaen er frisk eller tørret, og hvilken facon den har. Tag en pasta op med en madpincet eller gaffel, og smag på den.

5. Hæld omgående pastaen i et dørslag, når den er færdig. Tilsæt evt. lidt smør eller olivenolie, så den ikke klistrer  så let sammen.

Her er tale om basishåndværk – god fornøjelse ved komfuret.

One Comment

  1. Posted 22/10/2013 at 11:03 | Permalink | Svar

    Herlige tips 🙂

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: