Finsk mad der er lokal og international

All from a celeriac with a little nuts - Chef and Sommelier, Helsinki

Min seneste klumme i dagbladet Information hedder “På besøg i det finske verdenskøkken”. Efter et besøg i Helsinki og omegn oplevede jeg  helt unikke serveringer lavet af lokale råvarer og  inspirerede af det moderne internationale køkken. Det gør hele forskellen, når lokale råvarer i sæson er i centrum i et måltid. Den globale bevægelse der handler om at få mere lokal mad viser sig ikke kun på gode restauranter for der er en stribe gode projekter i Finland f.eks. roof top-gardens, bi i byerne, markeder og handel direkte hos avlere og producenter.

I klummen er opskrift på et sødt maltbrød med rug lavet af lokale danske råvarer.

Her er lidt billeder til inspiration fra mit besøg i Finland.

Lammetatar with local goat cheese and turnips at Bistro Sinne, Borgå  Foto Klinken, September 2013

Lammetatar with local goat cheese and turnips at Bistro Sinne, Borgå
Foto Klinken, September 2013

Fresh mushrooms sold by liter in the market Helsinki, Foto Klinken 2013

Fresh mushrooms sold by liter in the market Helsinki,               Foto Klinken 2013

Vodka drink - with flowers of fall Foto Katrine Klinken 2013

Vodka drink – with flowers of fall
Foto Katrine Klinken 2013

Gobbas gård with a lot of different potatoes.  Foto Katrine Klinken, september 2013

Gobbas gård with a lot of different potatoes.
Foto Katrine Klinken, september 2013

Organic farm Malmgård with brewery and a lot of great products Foto Klinken 2013

Organic farm Malmgård with brewery and a lot of great products
Foto Klinken 2013

Students at Perho restaurant school where they get vegetables directly from a farm. Foto Katrine Klinken 2013

Students at Perho restaurant school where they get vegetables directly from a farm.     Foto Katrine Klinken 2013
Bee hives at the roof of Perho restaurant school, Helsinki, 2013

Bee hives at the roof of Perho restaurant school, Helsinki, 2013

Adresser: Perho, Helsinki Culinary School and restaurant perho.fi, Malmgård : malmgard.fi, Slow Food Helsinki, slowfoodhelsinki.com, Restauranter: Chef and Sommelier, Helsinki: chefetsommelier.fi, Ask, Helsinki: restaurantask.com, Bistro Sinne, Borgå: bistrosinne.fi

One Comment

  1. Posted 14/11/2013 at 21:56 | Permalink | Svar

    Hej 🙂

    Spændende at se der endelig er nogle der laver finsk mad – Det er faktisk ikke så dumt!

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: