Min seneste klumme i dagbladet Information hedder “På besøg i det finske verdenskøkken”. Efter et besøg i Helsinki og omegn oplevede jeg helt unikke serveringer lavet af lokale råvarer og inspirerede af det moderne internationale køkken. Det gør hele forskellen, når lokale råvarer i sæson er i centrum i et måltid. Den globale bevægelse der handler om at få mere lokal mad viser sig ikke kun på gode restauranter for der er en stribe gode projekter i Finland f.eks. roof top-gardens, bi i byerne, markeder og handel direkte hos avlere og producenter.
I klummen er opskrift på et sødt maltbrød med rug lavet af lokale danske råvarer.
Her er lidt billeder til inspiration fra mit besøg i Finland.
- Students at Perho restaurant school where they get vegetables directly from a farm. Foto Katrine Klinken 2013
Adresser: Perho, Helsinki Culinary School and restaurant perho.fi, Malmgård : malmgard.fi, Slow Food Helsinki, slowfoodhelsinki.com, Restauranter: Chef and Sommelier, Helsinki: chefetsommelier.fi, Ask, Helsinki: restaurantask.com, Bistro Sinne, Borgå: bistrosinne.fi
One Comment
Hej 🙂
Spændende at se der endelig er nogle der laver finsk mad – Det er faktisk ikke så dumt!