Gode suppehøns

Kogning af gode smagfulde suppehøns

Gode suppehøns kogt med urter  3-4 timer  giver masser af suppe med smag.

Det hele starter med at få  gode suppehøns og og koge dem med urter i timevis. Det er mange år siden jeg har set suppehøns i et almindeligt supermarked og jeg køber dem nu iskolde i Stengårdens økologiske gårdbutik. I mange år har jeg blot kogt på store kyllinger eller haner og indkogt suppen til ca. 1/3. Kødet fra de rigtige suppehøns, der har lagt masser af æg, er mørkt og kraftfuldt og kødet fra brystet fint lyst. Suppen smager af rigtigt meget og skal slet ikke koge så meget ind som en suppe kogt på en kylling. Nu forstår jeg, at man har haft suppe nok til at skulle supplere den med kødboller, for der er ikke så meget kød fra hønsene men de giver masser af god suppe. Og det magre brystkød smager godt i en frikassé, i flødesovs med svampe og i en hønsesalat med mayonnaise.

I madklummen “Suppehøns og køkkentid” fra weekendens Information giver jeg en klassisk opskrift på kogning af suppehøns samt opskrift på sprød filodejsspakke med hønsekød, svampe og urter og klar hønsekødssuppe med urter og pocherede æg.

 

Kogte suppehøns og litervis af god hønsekødssuppe.

Kogte suppehøns og litervis af god hønsekødssuppe/hønsebouillon.

Sprød filodejspakke med hønsekød, svampe og urter.

Sprød filodejspakke med hønsekød, svampe og urter.

Høne med svampesovs

Høne med svampesovs

Med dette ønskeben håber jeg flere får lov at spise gode suppehøns.

Jeg ønsker at flere får lov at spise gode suppehøns. (Dette er ønskeben fra               øverste del af brystet)

Alle billederne er af Katrine Klinken, april 2014

5 Comments

 1. Posted 14/04/2014 at 08:37 | Permalink | Svar

  Det er jo stort set umuligt at opdrive suppehøns i en forretning. For det første er der ikke meget kød på de specialiserede æg-læggere som æggene kommer fra. For det andet så slagtes ingen af dem, men de laves til minkfoder i stedet.

  Skal du have en ordentlig suppehøne, så er du nødt til at finde en hobby-avler (og slagte hønen selv…).

  Heller ikke suppehøns må vi sælge slagtet…

  Men vi kan lave ordentlig suppe!

 2. Posted 14/04/2014 at 08:42 | Permalink | Svar

  Ja det er langt ude Finn. Jeg køber suppehøns i Stengårdens økologiske gårdbutik. Mon der er andre steder ? så lad os se om vi kan lave en liste over hvor vi kan få gode suppehøns.

 3. Ulla Schou
  Posted 14/04/2014 at 09:18 | Permalink | Svar

  Ja Katrine læste det i Information i lørdags, tænker at den ret med filodejen minder om den marokkanske Pastilla med kylling, men hvor der er mange krydderier i, løg, ingefær, safran, kanel, sæt og peber, hakket persille og hakket koriander og hele smuttede mandler, den har jeg ofte lavet, og den drysset med flormelis ved servering. Første gang jeg fik den var til nmin nieces bryllup i Bruxelles hvor hun blev gift med en marokkaner !det smagte himmelsk også

 4. Posted 14/04/2014 at 09:52 | Permalink | Svar

  Yes Ulla det er inspireret af en marokkansk pastilla men krydret mere a la Middelhavet på den anden side.

 5. Dona
  Posted 27/11/2014 at 11:54 | Permalink | Svar

  Der er øko suppehøns hos Birkemosegård påSjælland. Har ikke smagt dem endnu, men har lige bestillt et par til at prøve an.

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: