Forårshøst

Her er næsten vilde asparges fra bed i villa-have og de smager godt. April 2014

Her er næsten vilde asparges fra et bed i vores villahave. De er saftige og smager godt. April 2014.

Det er fyldt med glæde at høste de første skud af krydderurter, asparges og rabarber, der sammen med vilde urter er tegn på forår og en ny sæson. Det er enkelt at gå i køkkenet med sagerne og få velsmagende mad, så få fat i dem nu. I min klumme i Information i lørdags: “Den første høst” er opskrifter på at koge grønne og hvide asparges, rabarberkompot til sødt og salt, stegt makrel med rabarberkompot og perlespelt med krydderurter. Og til ismaskinen er der koldskålis med mere rabarberkompot. En ny sæson er skudt i gang og det gælder om at slå til… for det varer ikke så længe endda.

Årets første rababer fra den økologiske gårdbutik: Stengården. April 2014.

Årets første rabarber fra Stengårdens økologiske gårdbutik. April 2014.

Der er masser af friske krydderurter - her er bronzefennikel - de kan friske rodfrugter og anden mad op i denne tid før flere grøntsager kommer frem.

Der er masser af friske krydderurter – her er bronzefennikel . De mange grønne skud kan friske de sidste vinterrodfrugter og anden mad op i denne tid mens vi venter på  at flere grøntsager er i sæson.

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: