Hjemmelavet festmad

Nye kartofler, asparges, citron, olivenolie, purløgblomster og sprødt rugbrød - anrettet så alle kan smage som kokken har tænkt. Foto Klinken

Nye kartofler, asparges, citron, olivenolie, purløgblomster og sprødt rugbrød – anrettet så det kan smages som kokken har tænkt det.           Foto Klinken, maj 2014

Flere og flere får professionel mad, når der skal festes, men med god planlægning kan man også selv lave maden. Hjemmelavet festmad til mange hed min madklumme i Information i lørdags med tips til en sådan opgave. I linket til klummen er også opskrifter på aspargessuppe og en meget dejlig nøddekage bagt med kagecreme og hertil rabarberkompot eller danske jordbær.

xxx

Når man laver mad til flere end 20 personer,  skal portionerne generelt være 10-20% mindre end det man ellers plejer. Det er dog afhængigt af hvor mange retter man skal have. Foto Klinken, maj 2014.

Vejledende portionsstørrelser

Skal man lave mad til mange er her vejledende portionsstørrelser pr. person når man laver mad til flere end 20.

Kød, fjerkræ, fisk og indmad: 100-175 g afhængigt af mængden af tilbehør

Grønsager – kogte og bagte: 150-200 g

Råkost: 125-175 g

Kartofler, kartoffelmos, ris m.m. – kogt vægt: 150-250 g

Brød: ca. 75-150 g

Sovs: 1 dl

Dessert: fromage, mousse og lagkage: ca. 2 dl eller 125-200 g

Kage: ca. 75-150 g

Frisk frugt: 75-150 g

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: