Svensk vafler med sommerbær

Svenske vafler - foto Line Falck fra bogen Måltider

Svenske vafler – foto Line Falck 2011.

Nyd en god bid sammen. God sommer og her er en klassisk opskrift:

Svenske vafler med flødeskum og syltede bær

Til ca. 10 stykker

3 æg

30 g rørsukker

1/2 vaniljestang

0,5 tsk fintrevet citronskal (det gule)

120 g hvedemel

et drys salt

1 tsk bagepulver

3 dl mælk

25 g smør + ca. 50 g smeltet smør til bagning

ca. 2 dl piskefløde til flødeskum

Syltede bær:

ca. 100 g rørsukker

300 g jordbær

200 g ribs

Tilbehør: 2 dl piskefløde (flødeskum)

1. Pisk æg og sukker skummende med vaniljekorn. Gem den tomme stang til vaniljesukker (se opskriften s.xx). Tilsæt citronskal

2. Bland hvedemel med salt og bagepulver, rør gradvist mælk i og tilsæt blandingen til æggeskummet. Pisk dejen jævn. Smelt smør og bland forsigtigt i dejen

3.Varm vaffeljernet, pensl godt med smør og fordel dejen i jernet. Pensl låget med smør og luk jernet. Bag vaflerne ca. 5 min., til de er lysebrune

4.Syltede bær: Skyl bærrene. Rib ribsene, nip jordbærrene og skær dem i kvarter. Smelt sukker i en tykbundet gryde til lys karamel og tilsæt bærrene. Lad dem få et opkog. Servér vaflerne lune med syltede bær og flødeskum.

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: