Fine kolde supper

 

Kold russisk rødbedesuppe - perfekt spise pål varme sommerdage - foto Klinken sommer 2014

Kold russisk rødbedesuppe: Okroshka – perfekt på lune sommerdage – foto Klinken sommer 2014

I min madklumme i Information i lørdags er der et par opskrifter på kolde supper. Den ene er usædvanligt god: Okroshka, der er en russisk rødbedesuppe med kefir. Opskriften har jeg fra restaurant Russian Revels i London – find the recipe in English here. Den anden opskrift er en kold yoghurtsuppe med mynte og fyld af ris og agurk. Den er forfriskende på varme dage.

Når det bare er for varmt til at koge og brase er der masser af velsmagende sommergrøntsager, der smager godt rå med dukkah, god olie og brød. Dukkahblandingerne laves af ristede nødder, sesamfrø, salt og krydderier.

Opskrift på okroshka, yoghurt suppe og dukkha er her i klummen. Nyd sommeren så længe vi har den – også på tallerknen.

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: