Frugt i lange baner

Danske pærer og æbler er på toppen lige nu - og der er mange slags at vælge imellem. Foto Klinken 2014

Danske pærer og æbler er på toppen lige nu – og der er mange slags at vælge imellem.      Foto Klinken 2014

Vi er midt i frugtsæsonen og der er masser af vidunderlige frugter, som kan spises som de er eller bruges i salater eller til at sylte og bage. I det danske køkken er der lang tradition for at bruge æbler i det salte køkken f.eks. æbleflæsk og i and, karrysild og karrysuppe. I mange asiatiske retter kan man skifte de eksotisk frugter ud med de modne lokale frugter vi har lige nu. I madklummen i lørdags var opskrift på gode muffins med blommer – de kan også laves med æble eller pære – og smuldredej med kanel på toppen, der både krydrer kagerne og giver dem sprødhed. Der er dage med efterårsvejr hvor det er godt at gå i køkkenet. Tag gerne børnene med og lade dem få lov til at bage kage og andet godt. Her er opskrifterne på blomme-muffins med sprødt kaneldrys, ovnbagte blommer og blommechutney.

Blommemuffins med sprødt kaneldrys - børn bager på Frugtfestival i Saxkjøbing september 2014.

Blommemuffins med sprødt kaneldrys – børn bager på Frugtfestival i Saxkjøbing september 2014.

Blomme-muffins med sprødt kaneldrys. Lige noget for børn at bage.

Blomme-muffins med sprødt kaneldrys. Lige noget for børn at bage. Foto Klinken 2014

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: