
Danske pærer og æbler er på toppen lige nu – og der er mange slags at vælge imellem. Foto Klinken 2014
Vi er midt i frugtsæsonen og der er masser af vidunderlige frugter, som kan spises som de er eller bruges i salater eller til at sylte og bage. I det danske køkken er der lang tradition for at bruge æbler i det salte køkken f.eks. æbleflæsk og i and, karrysild og karrysuppe. I mange asiatiske retter kan man skifte de eksotisk frugter ud med de modne lokale frugter vi har lige nu. I madklummen i lørdags var opskrift på gode muffins med blommer – de kan også laves med æble eller pære – og smuldredej med kanel på toppen, der både krydrer kagerne og giver dem sprødhed. Der er dage med efterårsvejr hvor det er godt at gå i køkkenet. Tag gerne børnene med og lade dem få lov til at bage kage og andet godt. Her er opskrifterne på blomme-muffins med sprødt kaneldrys, ovnbagte blommer og blommechutney.