Festen for hjemmelavet mad

Friske skaldyr og fisk på fiskemarket i Sydney december 2013

Friske skaldyr og fisk på fiskemarket i Sydney december 2013

De næste dage er der mange julesammenkomster og langt de fleste handler om at nyde mad sammen. Mange holder madtraditioner i hævd og andre fornyer dem i større eller mindre grad – men maden skal helst være hjemmelavet og af gode madvarer.

Lokal julemad er meget forskellig rundt omkring i verden – også i Norden, hvor der spises både sild, torsk, pinnekjød, juleskinke, flæskesteg, and og meget andet. Sidste år på denne tid af året var jeg “nede under” og besøgte familie i Australien. I juletiden spises traditionelt men præget af sæsonen. Det er sommer og selv om fyldt kalkun er inspireret af det amerikanske vinter-køkken, så er skaldyr og sommerbær del af julemaden. Inspireret af besøget har jeg i madklummen “Den store fest for hjemmelavet mad” i Information opskrift på ceviche af kammuslinger med mandler, østerssuppe med krydderurter og pavlova der er den australske nationaldessert som er en marengsbund med vaniljseskum og bær eller frugter, evt. tørrede. Find opskrifterne i linket her.

Det er godt med traditioner men de skal fornyes i ny og næ. Vi har ingen små børn i min familie de her år og derfor god tid juleaften. I år starter vi julemiddagen med østers – hvorfor vente til nytår ? og derefter gås, sovs og alt det andet grønt og forskellige dråber.

God jul og nyd hver en bid – Katrine Klinken

Friskt åbnede østers lige til at spise - Fiskemarkedet i Sydney julen 2013

Friskt åbnede østers lige til at spise – Fiskemarkedet i Sydney julen 2013

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: