Vintermad, husholdning, fornuftig januar!

her er noget af det der er tilovers fra højtiden og det skal bruges - foto klinken 2015

her er grøntsager og frugt som  jeg har tilovers fra højtiden – det skal bruges nu!                    Foto Klinken 2015

 

Godt nytår! I mit køkken bliver der ikke lavet slankemad i januar. Her står menuen på ordentlig mad med fornuft – enkel, billig men god. Det lyder måske kedeligt men nej – det er en fin udfordring at få brugt de sidste grøntsager og frugter fra højtiderne, tjekke tørvarelageret og fryseren for hvad det er tid til at få brugt.

Det er jo forskelligt hvad man har i hus, men hvis man lader sig inspirere kan man ofte lave velsmagende, rustik og nærende vintermad fra det man har. Måske skal der suppleres med mindre indkøb af friske varer som æg, mælk, fisk mm.  I min seneste madklumme i Information: “Vintermad med god fornuft” er opskrifter på “cassoulet med and, lam og pølse”, “chokolademoussse med fyldte chokolader” og “sandkage med marcipan, tørrede frugter og nødder .. og med chokoladeovertræk”.

I min fryser er der suppehøns, lammelever, økologisk ørred, brombær m.m., så det er bare om at få lavet nogle gode retter. Foto Klinken 2015

I min fryser er der suppehøns, lammelever, økologisk ørred, brombær m.m., så det er bare om at få lavet nogle gode retter. Foto Klinken 2015

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: