Mode i bagværk – fra blødt til sprødt

Rugboller med chokolade og nødder er populære hos mange bagere - de kan bages i eget køkken. Klinken 2015

Rugboller med chokolade og nødder er populære hos mange bagere – de kan bages i eget køkken. Klinken 2015

Hvorfor mon vi ikke har en mad-modeuge? Der har lige været modeuge der handlede om beklædning og der er mange paralleller fra det til mad, f.eks. buksesnit, kjolelængde, valg af stof og farver og valg af råvarer, tilberedning, krydringer og serveringsformer. Alt sammen noget der skifter fra tid til anden og ind i mellem bliver relanceret.

Engang talte vi om blødt brød, og det var fint på flere måder. Kringle, wienerbrød, flødekager og lagkage var en meget fin variation fra det grove rugbrød der skulle tygges godt. Tiderne skifter. Efter en lang periode med for meget blødt hvidt sandwichbrød, italiensk brød og lignende er de grove brødtyper på mode nu. Og så er der kommet en slags hybrider af brød og kage som f.eks. rugbrødsboller med chokolade og nødder.

De sprøde cookies er erstattet af en mellemting mellem sprødt og blødt: de franske makroner og hindbærsnitter. Og mon ikke flødekagerne er på vej ind igen, men nok med nye smagsvarianter. Jeg holder meget af enkle medaljer med sprøde smørbagte kager lagt sammen med flødskum og lidt bærsmag fra friske bær eller på denne tid af året frugtgele.

Opskrifter på rugboller, hindbærsnitter og medaljer er her i min klumme “Blødt brød er blevet mere sprødt” fra Information i lørdags.

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: