Sild er godt!

IMG_7675

De bedste marinerede sild kræver tid til modning og derefter marinering. Derfor skal man allerede nu så småt tænke på sild til påskebordet. I min klumme i Information er der tre meget forskellige sildeopskrifter. Nibe Kaaglaugs Kyndelmisse-sild er lavet af gammelsdags saltede sild, der udvandes og marineres i en krydderlage, der gør dem meget velsmagende. Den enkle gammeldansk-sild er kraftigt og sjovt krydret og endelig er der en eksotisk mexicansk inspireret sildopskrift med lime, chili, avokado og friske koriander. Opskrifterne er fra Nordisk Mesterskab i Sild 2015. Udgangspunktet for en god sildemad er gammeldags modnede sild (saltsild/spegesild) med et god bid og en kompleks smag. Det tager mindst 3-4 dage at udvande og marinere sildene. Man kan også bruge gammeldags modnede marinerede hvide sild og lægge dem i en ny lage, det går lidt hurtigere.

Nibe Kaaglaugs Kyndelmisse-sild - Foto Klinken 2015

Nibe Kaaglaugs Kyndelmisse-sild – Foto Klinken 2015

 

Tørsild - en Blot en lille korrektion mht snapsene til tørsilden. Det er nu konsumentens ben, der er tale om - selvfølgelig, som Jens fortæller, med risiko for at snapsen kan gå i det gale ben, hvilket så må udløse kompensation, så man ikke kommer til at halte. Hvis det skulle være til hvert sildeben, som du skriver, kan det gå helt galt afhængig af, hvor omhyggelig man er med filetteringen. Hvis man er meget omhyggelig, udløser det jo slet ingen snaps, og hvis man sjusker, blir set alt for dyrt.

Tørsild fra Nibe Kaaglag  (et Kaaglag er et fiskerfartøj).  Foto Klinken 2015.            Tørsildene er intense i smagen. I klummen skrev jeg, at de seje sildeeksperter fra Limfjorden sagde at traditionen er en snaps til hvert sildeben – men jeg er blevet rettet: Det er tale om en snaps til hvert af konsumentens ben. Hvis det skulle være til hvert sildeben, kan det gå galt ved fileteringen – og omvendt: ved en omhyggelig filetering bliver det måske slet ikke til nogen snaps!

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: