Ost som krydderi

Osteudsalg på Bondens Marked på Østerbro - Købehavn vinter 2015

Osteudsalg på Bondens Marked på Østerbro – København vinter 2015

Lagrede og faste oste er gode at bruge som krydderi og kan live vintergrøntsagerne op både med smag og fylde. Det er stadig sæson for rodfrugter, løg og kål. For selv om de er fristende, er importerede grøntsager uden for sæson skuffende. Prøv i stedet for at lave kål med ost, kartoffel-løgsuppe med varm ostemad, ostegratinerede rodfrugter, porrer med ostesovs og rødbedesalat med blåskimmelost eller rygeostedressing.  Ost kan smage meget forskelligt, og lagret ost giver umami. I klummen i Information “Mere end blot en ostemad” er også opskrifter på osteomelet med selleri, bagte kålpakker med hvid fisk og ost samt flødeostekage med rabarber og kiksebund.

Rodfrugter fra sidste vinter er sæsonmad her i det tidlige forår - pep dem op med ost. Bondens Mark

Rodfrugter fra sidste vinter er sæsonmad her i det tidlige forår – pep dem op med ost. Fra Bondens marked marts 2015

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: