Afsked med Information

Hjemmelavet mad kan laves enkelt - for at det bliver godt skal man have gode råvarer ..og så er man langt med at få et godt måltid. Foto Klinken

Hjemmelavet mad kan laves enkelt. For at det bliver godt skal man have gode råvarer…og så er man langt med at få et godt måltid. Foto Klinken

I 11 år har jeg skrevet madklummen “Værs’go og spis” i dagbladet Information. I starten var det hver uge og de seneste mange år hver anden uge. Den sidste blev bragt i lørdags.

I gennem årene har jeg slået et slag for, at vi via vores mad kan ændre på et fødevaresystem, der ikke er optimalt når man taler om kvalitet, miljø, dyreetik, aflønning af bønder, fiskere og madhåndværkere og mangfoldighed i sorter, racer mm.

I klummen forrige lørdag: “Hjemmelavet mad tak!” skrev jeg: “At kunne lave sin egen mad åbner for en verden af sanselige oplevelser, nydelse og mad med personlighed. Standardiserede madvarer er kedelige ligesom ensformig popmusik. Ved at komme tættere på råvarerne stiger kvalitetsbevidstheden, og så er det ikke så let at blive snydt som forbruger.

Mad er på en eller anden måde involveret i alt, hvad vi omgiver os med: økonomi, kultur, miljø og fællesskaber. God madkvalitet er alles ret, og kan være med til at forandre verden til et bedre sted for alle”.

Med et ønske om at være en befolkning der både nyder måltider sammen, kan lave egen mad, holde liv i hjemmekøkkenet, sætte pris på hvad naturen giver os og skabe en levende madkultur har jeg igennem årene i madklummen givet konkrete forslag til, hvad der kan komme på tallerknen. Det har været spændende at få lov til at skrive for et vågent publikum – og en god platform til at videregive kulinariske ideer og madopskrifter der kan laves af ordentlige råvarer i sæson.

Information er i gang med en omlægning af avisen og vil ikke længere bringe madstof på samme måde længere. Alle mine klummer er at finde på Informations hjemmeside og mange er omtalt her på bloggen.

I de to sidste klummer “Hjemmelavet mad tak!” og “Afskedsmiddagen” er der opskrifter på bagte kartofler med stenbiderrogn og rygeostecreme, gammeldags oksesteg med brun sovs, tatar med østers, fiskeragout af havkat, kål og spinat og Tarte au citron.

Mit engagement i at lære børn, voksne og andre om hvordan man bruger gode råvarer, madhåndværk og at smage – og madkampen fortsætter både her på bloggen, i bøger, ugeblade, som maddebattør, lærer på kurser og nye steder.

One Comment

 1. Cathrine Elle
  Posted 14/04/2015 at 10:49 | Permalink | Svar

  Kære Katrine Jeg kommer sådan til at savne dine gode artikler i Information! Det er jo netop de kvaliteter, du nævner, som vi (og Information!) bør fokusere på for at gavne miljøet, børnene og os selv.

  Heldigvis kan jeg følge dig her, i dine bøger og de andre steder, du nævner. Og måske engang vi kunne lave et andet slags samarbejde, hvis du har lyst og tid – det er jo netop det fælles måltid og fokus på råvarerne, som vi har fokus på hver dag.

  De bedste hilsner Cathrine Elle Tholstrup

  > Den 14/04/2015 kl. 09.04 skrev Katrine Klinken – Værs’go’ og spis! : > > >

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: