Mandellagkage med matchacreme

Katrine Klinken_a

Foto Rigetta Klint SLOWFASHIONhouse.com

 

Mandellagkage med matchacreme

Til 1 kage til ca. 6 personer

INGREDIENSER

Creme med matcha:

Ca. 8 g matcha te (japansk grønt tepulver, fås i velassorterede tebutikker)

5 dl sødmælk

5 æggeblommer

25 g majsstivelse (maizenamel)

50 g lyst rørsukker

3 blade husblas

1 dl piskefløde

et drys sukker

Mandelbunde (5 tynde bunde):

75 g mandler

4 æg

1 tsk. finrtrevet citronskal

125 g lys rørsukker

125 g hvedemel

TILBEHØR

Sukkermandler:

125 g mandler

125 g sukker

½ dl vand

Evt. appelsin, friske jordbær eller hindbær i sæson

 

FREMGANGSMÅDE

Creme med matcha

  • Pisk mælk, æggeblommer, majsstivelse og sukker sammen i en gryde. Bring blandingen i kog under omrøring og kog cremen ca. 4 min.
  • Udblød husblasbladene i koldt vand ca. 5 min. Knug vandet ud. Kom husblassen i den varme creme og pisk i cremen.
  • Si cremen over i en skål. Lad cremen køle lidt af til ca. 80 grader.
  • Pisk matcha’en sammen med piskefløden og tilsæt den cremen. Pisk til ensartet konsistens. Drys cremen med sukker, så den ikke trækker skind. Afkøl den helt i køleskabet. TIP: Blend evt. cremen helt glat inden den kommes i lagkagen

Mandelbunde

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Hæld kogende vand på mandlerne, smut skindet af og hak mandlerne mellemfint.
  • Pisk æg og sukker skummende med en håndmikser ca. 10 min. Tilsæt citronskal.
  • Drys melet igennem en sigte, og vend det i dejen med en dejskraber.
  • Tegn med blyant 6 cirkler med en diameter på 16-17 cm på bagsiden af bagepapir. Vend bagepapiret om, og smør dejen tyndt ud med en palet inden for cirklerne.
  • Drys hver kagebund med hakkede, smuttede mandler. Bag straks bundene 6-7 min. Lad dem køle af på bagerist.
  • Læg bundene sammen med cremen. Brug evt. en lagkagering. Sæt kagen i køleskab, og lad den sætte sig.

Sukkermandler

  • Hæld kogende vand på mandlerne og smut skindet af.
  • Kom mandler, sukker og vand i en gryde. Bring blandingen i kog. Kog under omrøring ved middelvarme til sukkeret samler sig om mandlerne.
  • Hæld mandlerne på bagepapir penslet med olie. Skil mandlerne ad med to gafler, inden de bliver kolde.

Servér mandelagkage med matchacreme med sukkermandler og evt. friske bær.

Skænk søde bobler i glasset. Vælg en champagne eller mousserende vin der er

Demi sec/Medium Dry eller Doux/Sweet.

Opskrift Katrine Klinken, www.klinken.dk

Skriv en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggers like this: