Foto Rigetta Klint SLOWFASHIONhouse.com
Mandellagkage med matchacreme
Til 1 kage til ca. 6 personer
INGREDIENSER
Creme med matcha:
Ca. 8 g matcha te (japansk grønt tepulver, fås i velassorterede tebutikker)
5 dl sødmælk
5 æggeblommer
25 g majsstivelse (maizenamel)
50 g lyst rørsukker
3 blade husblas
1 dl piskefløde
et drys sukker
Mandelbunde (5 tynde bunde):
75 g mandler
4 æg
1 tsk. finrtrevet citronskal
125 g lys rørsukker
125 g hvedemel
TILBEHØR
Sukkermandler:
125 g mandler
125 g sukker
½ dl vand
Evt. appelsin, friske jordbær eller hindbær i sæson
FREMGANGSMÅDE
Creme med matcha
- Pisk mælk, æggeblommer, majsstivelse og sukker sammen i en gryde. Bring blandingen i kog under omrøring og kog cremen ca. 4 min.
- Udblød husblasbladene i koldt vand ca. 5 min. Knug vandet ud. Kom husblassen i den varme creme og pisk i cremen.
- Si cremen over i en skål. Lad cremen køle lidt af til ca. 80 grader.
- Pisk matcha’en sammen med piskefløden og tilsæt den cremen. Pisk til ensartet konsistens. Drys cremen med sukker, så den ikke trækker skind. Afkøl den helt i køleskabet. TIP: Blend evt. cremen helt glat inden den kommes i lagkagen
Mandelbunde
- Tænd ovnen på 175 grader
- Hæld kogende vand på mandlerne, smut skindet af og hak mandlerne mellemfint.
- Pisk æg og sukker skummende med en håndmikser ca. 10 min. Tilsæt citronskal.
- Drys melet igennem en sigte, og vend det i dejen med en dejskraber.
- Tegn med blyant 6 cirkler med en diameter på 16-17 cm på bagsiden af bagepapir. Vend bagepapiret om, og smør dejen tyndt ud med en palet inden for cirklerne.
- Drys hver kagebund med hakkede, smuttede mandler. Bag straks bundene 6-7 min. Lad dem køle af på bagerist.
- Læg bundene sammen med cremen. Brug evt. en lagkagering. Sæt kagen i køleskab, og lad den sætte sig.
Sukkermandler
- Hæld kogende vand på mandlerne og smut skindet af.
- Kom mandler, sukker og vand i en gryde. Bring blandingen i kog. Kog under omrøring ved middelvarme til sukkeret samler sig om mandlerne.
- Hæld mandlerne på bagepapir penslet med olie. Skil mandlerne ad med to gafler, inden de bliver kolde.
Servér mandelagkage med matchacreme med sukkermandler og evt. friske bær.
Skænk søde bobler i glasset. Vælg en champagne eller mousserende vin der er
Demi sec/Medium Dry eller Doux/Sweet.
Opskrift Katrine Klinken, www.klinken.dk